Kjeld Torbjørns Slåbrock Trio

Slåbrock Trio med Ole, Kjeld og Torkild

 

 

- Ikke for at prale, men… jeg er ofte er blevet sammenlignet med Bob Dylan. Og med Anne Linnet. Siger Kjeld Torbjørn – og tilføjer med sit karakteristiske skæve grin: - Præcis som de to, så havde jeg heller aldrig fået lov at synge, hvis ikke jeg selv havde skrevet sangene.

Men – så ringe står det nu slet ikke til. Faktisk har nu 78-årige Kjeld Torbjørn bevaret mere af sin gamle sangstemme end omtalte Dylan. Og dét til trods for at han gennem 25 år slet ikke brugte den. Fra 1984, hvor det legendariske Slåbrock Band blev opløst, oplod frontmanden og sangskriveren kun sin røst ved familiefester og julegudstjenester. Indtil han i 2010 som efterlønner fik lysten til at optræde tilbage – og siden er det gået løs på scenerne rundt om, dels med nye sange, dels med de gamle Slåbrock-hits.

Kjeld Torbjørn var og er mr. Slåbrock, der (med undtagelse af ”Banko”) skrev alle de store hits, som det legendariske nordjyske band havde succes med i 1970’erne og ’80erne. I alt 3 vinyl-LP’er blev tilsammen solgt i langt over 100.000 eksemplarer. Og SB blev kendt som et af de mest forrygende live-bands i Danmark.

- Jo, selvfølgelig spiller Slåbrock Trio sangene fra de gyldne år i 1970erne og 80erne, siger Kjeld Torbjørn. Og det er sgu ikke kun for publikums skyld. Jeg kan stadig li’ at synge ”To gears Diesella” og ”A'e så glå ve dyjr” og ”Er min ring mon for stram til din finger”. Men jeg har osse et par nye i posen – og folk har taget virkelig godt imod numre som ”alt bli'r moderne igen” og ”Gerdas Grillbar” og "Go'en nier mæ stress".

 

Slåbrock Trio spiller akustisk (altså ingen el-guitarer) og er ikke et danseorkester. Slåbrock laver et musikalsk og meget humoristisk show på normalt 2 x minimum 45 minutter med 20 min pause imellem. Andet kan dog aftales. Der er ingen, der endnu er døde af grin – men det har været tæt på mange gange. Optræder både til store og små, åbne og lukkede arrangementer – f.eks. også større private fester.

Hvis det ønskes, udvides trioen til et 5-mands band med fuld power på el-værket.

Er du interesseret i en rigtig glad aften, så klik på fanebladet ”Kontakt og Booking” øverst på siden og indhent et tilbud.

 Men har alderen slet ikke gjort en forskel? Hvad med det engang så berømte Slåbrock-sceneshow?

- Det mest væsentlige er da bevaretl, siger Torbjørn. Men jeg må tilstå, at de mange kostumer og lyn-omklædninger er forblevet, hvor de hørte hjemme – tilbage i det forrige århundrede. Til gengæld tror jeg – det har man venligt fortalt mig – at mine oratoriske evner ikke virker helt slidte. Jeg har altid holdt af at lave halvt koncert og halvt stand-up. Og skulle en publikummer eller to stikke næsen frem… ja, så får han/hun én på snotten. Præcis som i gamle dage, lover den gamle Slåbrock-sanger.

Nok er manden nu pensionist, men han dyrkede faktisk stand up-genren, længe inden denne fik sig et navn her i landet. Og han er i forrygende form og kan sagtens fylde scenen ud – uden rollator. En aften med Kjeld Torbjørn er massage til syng-med-musklerne. Og ikke mindst til latter-musklerne.

Og når Kjeld Torbjørn ikke optræder med sin Slåbrock Trio, så udmønter den humoristiske tilgang til livet sig i en lang række revy-numre, opført i Cirkusrevyen, Nykøbing Falster Revyen, Hjørring Revyen og mange, mange flere steder.

Musikalsk – Torbjørn spiller ikke selv noget instrument – ligger sagen i de allerbedste hænder hos de to øvrige trio-medlemmer, Ole Albrechtsen og Torkild Mørch Albrechtsen. 

Når omstændighederne kræver det, så udvides Slåbrock Trio til Slåbrock Band med Michael Andersen på bas og Mads Dybdal Andersen på trommer.

 

Kategori: