Kjeld Torbjørn - ham der fra Slåbrock BandKjeld Torbjørn er født i 1946 i Vendsyssel og vokset op i Hjørring. Bor stadig i Vendsyssel. Uddannet som journalist i 1968.

 

Musik:

Skriver selv både musik og tekst – bortset fra de tidlige Slåbrock-år, hvor han satte dansk tekst til musik af bl.a. Waylon Jennings, Kris Kristofferson og Merle Haggard. Er inspireret af country-musik, når han komponerer – men lytter selv helst til punk og heavy-rock.

Kjeld Torbjørn spiller ikke selv noget instrument, men komponerer ”inden i hovedet” og nynner så melodien for musikerne. Har præsteret at opbevare op til 14 melodier på én gang på denne måde.

Startede i 1974 Slåbrock Band sammen med Hans Holtegaard og Alex Gullach. Gennembrud i 1977. Indspillede en række single-plader samt tre LP’er, der tilsammen solgte langt over 100.000 eksemplarer. Band’et opløst i 1984. Se hele historien under Slåbrock Band i menuen.

Dannede i 1980 band’et Fars, mens Slåbrock Band holdt en pause. Fars bestod af musikerne i Brønderslev-gruppen Pretenders, som tilbage i 60’erne blev danske mestre i popmusik. Stilen var mere rock og mere eksperimenterende end Slåbrock. Fars var ingen stor kommerciel succes og blev opløst i 1982.

Har medvirket som ”pastor Brøndum” i sangen ”Piratkopi” på Ib Grønbechs CD ”Dengang jeg var bette”

Synger som gæst Tonny Aabo’s ”I har drukken al’ min’ bajere” på Aabo’s CD ”10 kilo for tung”. Sangen blev et stort hit på lokalradioer landet over i 2005-2006.

Blev af musiker og producer Ole Albrechtsen opfordret til at genoptage musikken for alvor. Det førte til indspilningen af CD’en ”Den der med ham der fra Slåbrock Band” i 2010. Optræder nu med sin akustiske Slåbrock Trio med både nyeog gamle sange.

 

Bøger:

Kjeld Torbjørn har skrevet bøgerne ”Skævbideren” og ”Skævbideren vender tilbage”, udgivet på forlaget DR Multimedie. Det er små humoristiske og selvironiske hverdagshistorier med baggrund i radioprogrammet ”Skævbideren”, som Kjeld Torbjørn var vært for på P4.

 

Revy:

Kjeld Torbjørn har de senere år skrevet en lang række sange, monologer og sketches til danske cabaretter og revyen. Bl.a. Cirkusrevyen, Nykøbing F Revyen, Sønderborg Sommer Revy, Rottefælden i Svendborg, Bornholmerrevyen, Hjørring Revyen, Århus Revyen, Kolding Sommer Revy, Græsted Revyen, Kerteminde Revyen, Gilleleje Revyen, Randers Revyen og Ganløse Revyen. Desuden til forestillinger på bl.a. Jomfru Ane Teatret i Aalborg, Vendsyssel Teater i Hjørring, Holbæk Egnsteater, Teatret Masken i Nykøbing Falster. I 2015 nomineret til prisen som "Årets revyforfatter". To gange vinder af kategorier ved DM i Revy.

 

Aviser:

Som journalist har Kjeld Torbjørn arbejdet på bl.a. Vendsyssel Tidende, Aalborg Stiftstidende og Horsens Folkeblad. Han har virket først som sportsjournalist og senere som kulturjournalist med bl.a. musik- og boganmeldelser som sit område – men har prøvet næsten alle fagets nuancer i de trykte medier. Mest kendt rent fagligt blev han i en periode som avis-designer, hvor hans arbejde med layout af avissiderne medførte ca. 25 danske, nordiske og internationale priser.

 

Radio:

Fra 1995 til 2008 arbejdede Kjeld Torbjørn for DR Nordjylland på P4. Her blev han en kendt og populær stemme i satiriske programmer som ”Skævbideren” og ”Møde ved motorvejen”, i naturprogrammet ”Naturligvis” samt i talkshowet ”Torbjørns morgenbord”. For sit radioarbejde er han hædret med priserne ”Årets Nordjyske Kanon”, ”Årets Humørspreder”, ”Årets Knivbærer” samt ”Maren Prisen”.

 

Hobby:

Kjeld Torbjørn holder selvfølgelig af musik og har en bred smag, der omfatter så sære ting som arabisk popmusik og russisk korsang. Men også mere almindelige genrer som country, rap, pop og rock har hans interesse. Punk og heavy står dog hans hjerte nærmest. Favoritterne er bl.a. Ramones, The Clash, Dead Kennedys, Toten Hosen, AC/DC, Motorhead og Rammstein.

Har læst utroligt meget i sit liv – også meget “langhåret” litteratur. Slapper nu mest af med krimi og holder af forfatterne Henning Mankell, Gunnar Stålesen, Arne Dahl, Loren D. Estleman, Raymond Chandler og mange, mange flere.

Er inkarneret tegneserie-fan med stor samling.

Er vild med gyser- og splatter-film – jo værre, jo bedre. Meget gerne zombie-film af George Romero eller italienerne Dario Argento og Lucio Fulci.

Er dedikeret øl-entusiast med særlig hang til stærke belgiske ales samt ekstreme eksperimenter fra amerikanske mikro-bryggerier. Regner alt øl med under 6 pct alkohol for at være harmløs sommer-drik.

Er ikke vild med fysisk arbejde – og hader især have-arbejde.

Kategori: