Kontakt og booking

Her kan du kontakte OLEA Records for information og booking vedr. Kjeld Torbjørn og Slåbrock Trio.

 

Kjeld Torbjørn - ham der fra Slåbrock BandKjeld Torbjørn er født i 1946 i Vendsyssel og vokset op i Hjørring. Bor stadig i Vendsyssel. Uddannet som journalist i 1968.

 

Musik:

Skriver selv både musik og tekst – bortset fra de tidlige Slåbrock-år, hvor han satte dansk tekst til musik af bl.a. Waylon Jennings, Kris Kristofferson og Merle Haggard. Er inspireret af country-musik, når han komponerer – men lytter selv helst til punk og heavy-rock.

Kjeld Torbjørn spiller ikke selv noget instrument, men komponerer ”inden i hovedet” og nynner så melodien for musikerne. Har præsteret at opbevare op til 14 melodier på én gang på denne måde.

Startede i 1974 Slåbrock Band sammen med Hans Holtegaard og Alex Gullach. Gennembrud i 1977. Indspillede en række single-plader samt tre LP’er, der tilsammen solgte langt over 100.000 eksemplarer. Band’et opløst i 1984. Se hele historien under Slåbrock Band i menuen.

Dannede i 1980 band’et Fars, mens Slåbrock Band holdt en pause. Fars bestod af musikerne i Brønderslev-gruppen Pretenders, som tilbage i 60’erne blev danske mestre i popmusik. Stilen var mere rock og mere eksperimenterende end Slåbrock. Fars var ingen stor kommerciel succes og blev opløst i 1982.

Har medvirket som ”pastor Brøndum” i sangen ”Piratkopi” på Ib Grønbechs CD ”Dengang jeg var bette”

Synger som gæst Tonny Aabo’s ”I har drukken al’ min’ bajere” på Aabo’s CD ”10 kilo for tung”. Sangen blev et stort hit på lokalradioer landet over i 2005-2006.

Blev af musiker og producer Ole Albrechtsen opfordret til at genoptage musikken for alvor. Det førte til indspilningen af CD’en ”Den der med ham der fra Slåbrock Band” i 2010. Optræder nu med sin akustiske Slåbrock Trio med både nyeog gamle sange.

 

Bøger:

Kjeld Torbjørn har skrevet bøgerne ”Skævbideren” og ”Skævbideren vender tilbage”, udgivet på forlaget DR Multimedie. Det er små humoristiske og selvironiske hverdagshistorier med baggrund i radioprogrammet ”Skævbideren”, som Kjeld Torbjørn var vært for på P4.

 

Revy:

Kjeld Torbjørn har de senere år skrevet en lang række sange, monologer og sketches til danske cabaretter og revyen. Bl.a. Cirkusrevyen, Nykøbing F Revyen, Sønderborg Sommer Revy, Rottefælden i Svendborg, Bornholmerrevyen, Hjørring Revyen, Århus Revyen, Kolding Sommer Revy, Græsted Revyen, Kerteminde Revyen, Gilleleje Revyen, Randers Revyen og Ganløse Revyen. Desuden til forestillinger på bl.a. Jomfru Ane Teatret i Aalborg, Vendsyssel Teater i Hjørring, Holbæk Egnsteater, Teatret Masken i Nykøbing Falster. I 2015 nomineret til prisen som "Årets revyforfatter". To gange vinder af kategorier ved DM i Revy.

 

Aviser:

Som journalist har Kjeld Torbjørn arbejdet på bl.a. Vendsyssel Tidende, Aalborg Stiftstidende og Horsens Folkeblad. Han har virket først som sportsjournalist og senere som kulturjournalist med bl.a. musik- og boganmeldelser som sit område – men har prøvet næsten alle fagets nuancer i de trykte medier. Mest kendt rent fagligt blev han i en periode som avis-designer, hvor hans arbejde med layout af avissiderne medførte ca. 25 danske, nordiske og internationale priser.

 

Radio:

Fra 1995 til 2008 arbejdede Kjeld Torbjørn for DR Nordjylland på P4. Her blev han en kendt og populær stemme i satiriske programmer som ”Skævbideren” og ”Møde ved motorvejen”, i naturprogrammet ”Naturligvis” samt i talkshowet ”Torbjørns morgenbord”. For sit radioarbejde er han hædret med priserne ”Årets Nordjyske Kanon”, ”Årets Humørspreder”, ”Årets Knivbærer” samt ”Maren Prisen”.

 

Hobby:

Kjeld Torbjørn holder selvfølgelig af musik og har en bred smag, der omfatter så sære ting som arabisk popmusik og russisk korsang. Men også mere almindelige genrer som country, rap, pop og rock har hans interesse. Punk og heavy står dog hans hjerte nærmest. Favoritterne er bl.a. Ramones, The Clash, Dead Kennedys, Toten Hosen, AC/DC, Motorhead og Rammstein.

Har læst utroligt meget i sit liv – også meget “langhåret” litteratur. Slapper nu mest af med krimi og holder af forfatterne Henning Mankell, Gunnar Stålesen, Arne Dahl, Loren D. Estleman, Raymond Chandler og mange, mange flere.

Er inkarneret tegneserie-fan med stor samling.

Er vild med gyser- og splatter-film – jo værre, jo bedre. Meget gerne zombie-film af George Romero eller italienerne Dario Argento og Lucio Fulci.

Er dedikeret øl-entusiast med særlig hang til stærke belgiske ales samt ekstreme eksperimenter fra amerikanske mikro-bryggerier. Regner alt øl med under 6 pct alkohol for at være harmløs sommer-drik.

Er ikke vild med fysisk arbejde – og hader især have-arbejde.

SLÅBROCK TRIO/BAND 2010 til ?

LP & CD:
   

2021 CD: Alt bli’r moderne igen
(Olea Records/Gateway Music)

2016 CD: Træls
(Olea Records/Gateway Music)
   
 2010 CD: Den dér med ham dér fra Slåbrock Band
(Olea Records/Gateway Music)
 
Singler:

2020 Mona fik Corona
(Olea Records/Gateway Music)

2020 Ho ho ho
(Olea Records/Gateway Music)
   
2018 Ka do staw’e, så ka a law’e/Som en Jersey-ko
(Olea Records/Gateway Music)
 

SLÅBROCK BAND 1974 til 1993

LP & CD:
   

1993 CD: Bundskrab  - opsamlingsalbum
(Elap)

1982 LP:  Sa’ do masochist?
(Harlekin)
   
1978 LP: Lev stærkt – dø tung
(Stuk Records)
1977 LP: Provins Punk 
(Stuk Records)
Singler: 
   

1978 Kilroy Was Here/Trængen
(Stuk Records)

1978 To gears Diesella/Hun sku sæl ha’ kølle
(CBS/Jysk Grammofon)
   

1977 Nørhalne/A ku aldrig tænk å fløt te Tjøwenhavn 
(EMI)

 

 

FARS 1980 til 1982

LP & CD:
   

1981: Hår i maden
(LP – Black Label)

 

 

 

Kjeld Torbjørns Slåbrock Trio

Slåbrock Trio med Ole, Kjeld og Torkild

 

 

- Ikke for at prale, men… jeg er ofte er blevet sammenlignet med Bob Dylan. Og med Anne Linnet. Siger Kjeld Torbjørn – og tilføjer med sit karakteristiske skæve grin: - Præcis som de to, så havde jeg heller aldrig fået lov at synge, hvis ikke jeg selv havde skrevet sangene.

Men – så ringe står det nu slet ikke til. Faktisk har nu 77-årige Kjeld Torbjørn bevaret mere af sin gamle sangstemme end omtalte Dylan. Og dét til trods for at han gennem 25 år slet ikke brugte den. Fra 1984, hvor det legendariske Slåbrock Band blev opløst, oplod frontmanden og sangskriveren kun sin røst ved familiefester og julegudstjenester. Indtil han i 2010 som efterlønner fik lysten til at optræde tilbage – og siden er det gået løs på scenerne rundt om, dels med nye sange, dels med de gamle Slåbrock-hits.

Kjeld Torbjørn var og er mr. Slåbrock, der (med undtagelse af ”Banko”) skrev alle de store hits, som det legendariske nordjyske band havde succes med i 1970’erne og ’80erne. I alt 3 vinyl-LP’er blev tilsammen solgt i langt over 100.000 eksemplarer. Og SB blev kendt som et af de mest forrygende live-bands i Danmark.

- Jo, selvfølgelig spiller Slåbrock Trio sangene fra de gyldne år i 1970erne og 80erne, siger Kjeld Torbjørn. Og det er sgu ikke kun for publikums skyld. Jeg kan stadig li’ at synge ”To gears Diesella” og ”A'e så glå ve dyjr” og ”Er min ring mon for stram til din finger”. Men jeg har osse et par nye i posen – og folk har taget virkelig godt imod numre som ”alt bli'r moderne igen” og ”Gerdas Grillbar” og "Go'en nier mæ stress".

 

Slåbrock Trio spiller akustisk (altså ingen el-guitarer) og er ikke et danseorkester. Slåbrock laver et musikalsk og meget humoristisk show på normalt 2 x minimum 45 minutter med 20 min pause imellem. Andet kan dog aftales. Der er ingen, der endnu er døde af grin – men det har været tæt på mange gange. Optræder både til store og små, åbne og lukkede arrangementer – f.eks. også større private fester.

Hvis det ønskes, udvides trioen til et 5-mands band med fuld power på el-værket.

Er du interesseret i en rigtig glad aften, så klik på fanebladet ”Kontakt og Booking” øverst på siden og indhent et tilbud.

 Men har alderen slet ikke gjort en forskel? Hvad med det engang så berømte Slåbrock-sceneshow?

- Det mest væsentlige er da bevaretl, siger Torbjørn. Men jeg må tilstå, at de mange kostumer og lyn-omklædninger er forblevet, hvor de hørte hjemme – tilbage i det forrige århundrede. Til gengæld tror jeg – det har man venligt fortalt mig – at mine oratoriske evner ikke virker helt slidte. Jeg har altid holdt af at lave halvt koncert og halvt stand-up. Og skulle en publikummer eller to stikke næsen frem… ja, så får han/hun én på snotten. Præcis som i gamle dage, lover den gamle Slåbrock-sanger.

Nok er manden nu pensionist, men han dyrkede faktisk stand up-genren, længe inden denne fik sig et navn her i landet. Og han er i forrygende form og kan sagtens fylde scenen ud – uden rollator. En aften med Kjeld Torbjørn er massage til syng-med-musklerne. Og ikke mindst til latter-musklerne.

Og når Kjeld Torbjørn ikke optræder med sin Slåbrock Trio, så udmønter den humoristiske tilgang til livet sig i en lang række revy-numre, opført i Cirkusrevyen, Nykøbing Falster Revyen, Hjørring Revyen og mange, mange flere steder.

Musikalsk – Torbjørn spiller ikke selv noget instrument – ligger sagen i de allerbedste hænder hos de to øvrige trio-medlemmer, Ole Albrechtsen og Torkild Mørch Albrechtsen. 

Når omstændighederne kræver det, så udvides Slåbrock Trio til Slåbrock Band med Michael Andersen på bas og Mads Dybdal Andersen på trommer.