Kontakt og booking

Her kan du kontakte OLEA Records for information og booking vedr. Kjeld Torbjørn og Slåbrock Trio.


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/xn--slbrocktrio-y8a.dk/public_html/templates/kjeld1/functions.php on line 201

 

Kjeld Torbjørn - ham der fra Slåbrock BandKjeld Torbjørn er født i 1946 i Vendsyssel og vokset op i Hjørring. Bor stadig i Vendsyssel. Uddannet som journalist i 1968.

 

Musik:

Skriver selv både musik og tekst – bortset fra de tidlige Slåbrock-år, hvor han satte dansk tekst til musik af bl.a. Waylon Jennings, Kris Kristofferson og Merle Haggard. Er inspireret af country-musik, når han komponerer – men lytter selv helst til punk og heavy-rock.

Kjeld Torbjørn spiller ikke selv noget instrument, men komponerer ”inden i hovedet” og nynner så melodien for musikerne. Har præsteret at opbevare op til 14 melodier på én gang på denne måde.

Startede i 1974 Slåbrock Band sammen med Hans Holtegaard og Alex Gullach. Gennembrud i 1977. Indspillede en række single-plader samt tre LP’er, der tilsammen solgte langt over 100.000 eksemplarer. Band’et opløst i 1984. Se hele historien under Slåbrock Band i menuen.

Dannede i 1980 band’et Fars, mens Slåbrock Band holdt en pause. Fars bestod af musikerne i Brønderslev-gruppen Pretenders, som tilbage i 60’erne blev danske mestre i popmusik. Stilen var mere rock og mere eksperimenterende end Slåbrock. Fars var ingen stor kommerciel succes og blev opløst i 1982.

Har medvirket som ”pastor Brøndum” i sangen ”Piratkopi” på Ib Grønbechs CD ”Dengang jeg var bette”

Synger som gæst Tonny Aabo’s ”I har drukken al’ min’ bajere” på Aabo’s CD ”10 kilo for tung”. Sangen blev et stort hit på lokalradioer landet over i 2005-2006.

Blev af musiker og producer Ole Albrechtsen opfordret til at genoptage musikken for alvor. Det førte til indspilningen af CD’en ”Den der med ham der fra Slåbrock Band” i 2010. Optræder nu med sin akustiske Slåbrock Trio med både nyeog gamle sange.

 

Bøger:

Kjeld Torbjørn har skrevet bøgerne ”Skævbideren” og ”Skævbideren vender tilbage”, udgivet på forlaget DR Multimedie. Det er små humoristiske og selvironiske hverdagshistorier med baggrund i radioprogrammet ”Skævbideren”, som Kjeld Torbjørn var vært for på P4.

 

Revy:

Kjeld Torbjørn har de senere år skrevet en lang række sange, monologer og sketches til danske cabaretter og revyen. Bl.a. Cirkusrevyen, Nykøbing F Revyen, Sønderborg Sommer Revy, Rottefælden i Svendborg, Bornholmerrevyen, Hjørring Revyen, Århus Revyen, Kolding Sommer Revy, Græsted Revyen, Kerteminde Revyen, Gilleleje Revyen, Randers Revyen og Ganløse Revyen. Desuden til forestillinger på bl.a. Jomfru Ane Teatret i Aalborg, Vendsyssel Teater i Hjørring, Holbæk Egnsteater, Teatret Masken i Nykøbing Falster. I 2015 nomineret til prisen som "Årets revyforfatter".

 

Aviser:

Som journalist har Kjeld Torbjørn arbejdet på bl.a. Vendsyssel Tidende, Aalborg Stiftstidende og Horsens Folkeblad. Han har virket først som sportsjournalist og senere som kulturjournalist med bl.a. musik- og boganmeldelser som sit område – men har prøvet næsten alle fagets nuancer i de trykte medier. Mest kendt rent fagligt blev han i en periode som avis-designer, hvor hans arbejde med layout af avissiderne medførte ca. 25 danske, nordiske og internationale priser.

 

Radio:

Fra 1995 til 2008 arbejdede Kjeld Torbjørn for DR Nordjylland på P4. Her blev han en kendt og populær stemme i satiriske programmer som ”Skævbideren” og ”Møde ved motorvejen”, i naturprogrammet ”Naturligvis” samt i talkshowet ”Torbjørns morgenbord”. For sit radioarbejde er han hædret med priserne ”Årets Nordjyske Kanon”, ”Årets Humørspreder”, ”Årets Knivbærer” samt ”Maren Prisen”.

 

Hobby:

Kjeld Torbjørn holder selvfølgelig af musik og har en bred smag, der omfatter så sære ting som arabisk popmusik og russisk korsang. Men også mere almindelige genrer som country, rap, pop og rock har hans interesse. Punk og heavy står dog hans hjerte nærmest. Favoritterne er bl.a. Ramones, The Clash, Dead Kennedys, Toten Hosen, AC/DC, Motorhead og Rammstein.

Har læst utroligt meget i sit liv – også meget “langhåret” litteratur. Slapper nu mest af med krimi og holder af forfatterne Henning Mankell, Gunnar Stålesen, Arne Dahl, Loren D. Estleman, Raymond Chandler og mange, mange flere.

Er inkarneret tegneserie-fan med stor samling.

Er vild med gyser- og splatter-film – jo værre, jo bedre. Meget gerne zombie-film af George Romero eller italienerne Dario Argento og Lucio Fulci.

Er dedikeret øl-entusiast med særlig hang til stærke belgiske ales samt ekstreme eksperimenter fra amerikanske mikro-bryggerier. Regner alt øl med under 6 pct alkohol for at være harmløs sommer-drik.

Er ikke vild med fysisk arbejde – og hader især have-arbejde.

Kjeld Torbjørns Slåbrock Trio

Ole, Kjeld og Torkild 2019

 

 

- Ikke for at prale, men… jeg er ofte er blevet sammenlignet med Bob Dylan. Og med Anne Linnet. Siger Kjeld Torbjørn – og tilføjer med sit karakteristiske skæve grin: - Præcis som de to, så havde jeg heller aldrig fået lov at synge, hvis ikke jeg selv havde skrevet sangene.

Men – så ringe står det nu slet ikke til. Faktisk har nu 73-årige Kjeld Torbjørn bevaret mere af sin gamle sangstemme end omtalte Dylan. Og dét til trods for at han gennem 25 år slet ikke brugte den. Fra 1984, hvor det legendariske Slåbrock Band blev opløst, oplod frontmanden og sangskriveren kun sin røst ved familiefester og julegudstjenester. Indtil han i 2010 som efterlønner fik lysten til at optræde tilbage – og siden er det gået løs på scenerne rundt om, dels med sange fra en ny CD ”Den dér med ham dér fra Slåbrock Band”, dels med de gamle Slåbrock-hits.

Kjeld Torbjørn var og er mr. Slåbrock, der (med undtagelse af ”Banko”) skrev alle de store hits, som det legendariske nordjyske band havde succes med i 1970’erne og ’80erne. I alt 3 vinyl-LP’er blev tilsammen solgt i langt over 100.000 eksemplarer. Og SB blev kendt som et af de mest forrygende live-bands i Danmark.

- Jo, selvfølgelig spiller Slåbrock Trio sangene fra de gyldne år i 1970erne og 80erne, siger Kjeld Torbjørn. Og det er sgu ikke kun for publikums skyld. Jeg kan stadig li’ at synge ”To gears Diesella” og ”Truckdrøwe Maj” og ”Er min ring mon for stram til din finger”. Men jeg har osse et par nye i posen – og folk har taget virkelig godt imod numre som ”Vild med flæsk” og ”En dansktop-sang”.

 

Slåbrock Trio spiller akustisk (altså ingen el-guitarer) og er ikke et danseorkester. Men laver et musikalsk og meget humoristisk show på normalt 2 x minimum 45 minutter med 20 min pause imellem. Andet kan dog aftales, f.eks. 2 x 20 min eller 1 x 60 min. Der er ingen, der endnu er døde af grin – men det har været tæt på mange gange. Optræder både til store og små, åbne og lukkede arrangementer – f.eks. også større private fester.

Er du interesseret i en rigtig glad aften, så klik på fanebladet ”Kontakt og Booking” øverst på siden og indhent et tilbud.

 Men har alderen slet ikke gjort en forskel? Hvad med det engang så berømte Slåbrock-sceneshow?

- Det er jo en akustisk trio, jeg driver rundt i manegen – så det begrænser støj-niveauet en del, siger Torbjørn. Publikum skal jo heller ikke have ødelagt deres høreapparater – eller pacemakere. Og jeg må tilstå, at de mange kostumer og lyn-omklædninger er forblevet, hvor de hørte hjemme – tilbage i det forrige århundrede. Til gengæld tror jeg – det har man venligt fortalt mig – at mine oratoriske evner ikke virker slidte. Jeg har altid holdt af at lave halvt koncert og halvt stand-up. Og skulle en publikummer eller to stikke næsen frem… ja, så får han/hun én på snotten. Præcis som i gamle dage, lover den gamle Slåbrock-sanger.

Nok er manden nu pensionist, men han dyrkede faktisk stand up-genren, længe inden denne fik sig et navn her i landet. Og han er i forrygende form og kan sagtens fylde scenen ud – uden rollator. Så alt og alle – publikum inklusive – får læst og påskrevet i en gang forrygende mund-diarré. En aften med Kjeld Torbjørn er massage til syng-med-musklerne. Og ikke mindst til latter-musklerne.

Og når Kjeld Torbjørn ikke optræder med sin Slåbrock Trio, så udmønter den humoristiske tilgang til livet sig i en lang række revy-numre, opført i Cirkusrevyen, Nykøbing Falster Revyen, Hjørring Revyen og mange, mange flere steder.

Musikalsk – Torbjørn spiller ikke selv noget instrument – ligger sagen i de allerbedste hænder hos de to øvrige, Ole Albrechtsen og Torkild Mørch Albrechtsen. 

 

home

Helle Brinch Abildgaard: Nøj hvor var det fedt, og sikke mange glade mennesker. Tak for en skøn oplevelse
Gitte Balser Jakobsen: Det var en kanon aften. I gav os igen en aften med grin og god musik
Karin Beese: Tak i tre, I gjorde en kedelig regnvejrseftermiddag til nogle sjove grine-timer
Lone Christensen: Har lige hørt ”Ka do stawe, så ka a lawe” på P5. Supergod
Kim Haurvig Juhl: Havde en pragtherligfuld oplevelse med jer! Stor respekt for jeres musik! Tak skal I have
Hanne Faurholt: Sikke en dejlig koncert. Og SJOV
Jan Løw-Larsen: Fantastisk. Supergodt.
Carina Hald: Tak for en god formiddag med festligt musik. I var super gode
Hanne Larsen: Så skøn og nærværende aften med både god musik, sjov og bid.
Henrik Christensen: Det var sååå godt, håber I kommer næste år 
Tatiana Diderichsen: Tak for at I kom, I var helt fantastiske
Majbritt Hansen: Tak for en super koncert - håber vi ses næste år
Lone Mangelsen: Dejlig aften - tak for det
Chris Larsen: Tak for en fed koncert, gamle drenge.
Jørgen Hansen: Tak for en fantastisk aften
Tage Sørensen: Det var så fedt, super god aften og tak for det herfra
Bjarne Hansen: Super koncert, og man fik en sludder med Kjeld i pausen. DET VAR STORT.